ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ

[Για τους νέους αναγνώστες, εισαγωγή εδώ. Χωρίς μποϊκοτάζ κατά των υπερπληθυσμιακών κλικών, η ανθρωπότητα θα καταλήξει από κανιβαλισμό.]
Παράλληλα με τις αναρτήσεις,
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ: ΕΔΩ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ

με συμβολή στη άνοδο του γενικού επιπέδου κοινωφελών γνώσεων και ικανοτήτων,

και στον τοπικό και εθνικό σχεδιασμό αποκέντρωσης-συμφιλιωτικής αυτάρκειας.

Για τη βέλτιστη αξιοποίηση του πρωινού ωραρίου στα σχολεία, του απαραίτητου ελεύθερου χρόνου των μαθητών, την κοινωφελή απόδοσή τους στην τριτοβάθμια και επαγγελματική εκπαίδευση, όπως και των ίδιων των εκπαιδευτικών, η ΑΕΕ προτείνει ένα απλό σύστημα ελεύθερης εισαγωγής στα πανεπιστήμια των αποφοίτων των λυκείων, οι οποίοι έχουν πάρει τη βάση σε όλα τα μαθήματα που ζητούν οι σχολές που τους ενδιαφέρουν:

  1. Οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες δηλώνουν κατά σειρά προτίμησης όσες σχολές, οποιασδήποτε κατεύθυνσης θέλουν να εισαχθούν.

  2. Αν, μετά από επεξεργασία όλων των στοιχείων πανελλαδικά, μια σχολή έχει για το προκαταρκτικό έτος περισσότερους υποψήφιους που μπορεί να εκπαιδεύσει, τότε γίνεται δημόσια κλήρωση για τους φοιτητές που θα δεχτεί, και οι κληρώσεις θα ξεκινούν πάντα από τη σχολή που έχει τους περισσότερους υποψήφιους.

  3. Όσοι δεν κληρώνονται σε σχολή προτίμησής τους, μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση της επόμενης επιλογής τους.

  4. Οι φοιτητές και φοιτήτριες των προκαταρκτικών ετών εξετάζονται στις αντίστοιχες περιόδους προφορικά δημόσια, γραπτά ή και σε εργαστήρια, και αν αποτύχουν, τότε είτε ξαναδοκιμάζουν την τύχη τους στις εξεταστικές περιόδους τής επόμενης χρονιάς είτε ξαναδηλώνουν άλλες σχολές όπου θέλουν να κληρωθούν.

  5. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να εκπαιδεύει όλους όσους θέλουν να είναι χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο. Αν ένα σύνολο σχολών ενός κλάδου δεν μπορεί να απορροφήσει κάποια χρονιά όλους τους υποψήφιους που το έχουν δηλώσει, τότε οι εναπομείναντες υποψήφιοι μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση σχολών με παρεμφερή αντικείμενα, ώστε μετά από επιτυχές προκαταρκτικό έτος, να μπορούν να συνεχίζουν στον κλάδο που τους ενδιαφέρει.


Για τις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ για πολλοστό συνεχές εξάμηνο και στα 2 ημισφαίρια:

http://gr.snow-forecast.com/maps/dynamic/globalrot -Επιλέξτε Χάρτη Καιρού Βάσης: Accumulated Snowfall

Περιμένουμε ΠΟΤΕ θα γίνει διαδήλωση για αποκέντρωση-αυτάρκεια-αποθέματα, ενόψει των μεγάλων κρύων που ανήγγειλαν ΝΑΣΑ-CERN και ενδεχόμενου πολυετή ηφαιστειακού χειμώνα!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι ανανούριστοι μπορεί να συνέρθουν αν ασκηθούν στην καλή ξεκούραση και την αλληλοβοήθεια:
http://klimatika.blogspot.com/2007/07/30.html.