Για τσουνάμι ή κυρίως για ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ πρέπει να έχουμε ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ-ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ;

Παράλληλα με τις αναρτήσεις,
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ: εδώ.
7,7 Ρίχτερ στη Σουμάτρα τής Ινδονησίας!
7,2 ρίχτερ στην Καλιφόρνια! ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των διαφόρων "σωτήρων" μας για αίτια-πρόγνωση και για τακτικές ΑΣΚΗΣΕΙΣ εκκένωσης οικισμών...
Τα τοιχώματα του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου ηφαιστείου τής Ευρώπης είναι ασταθή και θα μπορούσαν να υποχωρήσουν «ανά πάσα στιγμή» προειδοποιούν οι γεωλόγοι. Η κατάρρευση του ηφαιστείου Μαρσίλι, ύψους 3.000 μέτρων, θα προκαλούσε τσουνάμι που θα σάρωνε τη νότια Ιταλία. [Το τσουνάμι είναι το λιγότερο, μπροστά σε πιθανό πολυετή ηφαιστειακό χειμώνα με κατευθυνόμενα υπερπληθυσμιακή και εξουθενωμένη-πομπηιακή ανθρωπότητα... Διαβάστε εδώ σχετικά με το νηλεκτρισμό των ηφαιστείων].

«Θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και αύριο» δήλωσε στην Corriere della Serrao ο Ένζο Μπόσι, πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας. Διευκρίνισε πάντως ότι «είναι αδύνατο να προχωρήσουμε σε προβλέψεις. Ο κίνδυνος είναι μεν υπαρκτός, δύσκολα όμως μπορεί να εκτιμηθεί.

«Οι τελευταίες έρευνές μας δείχνουν ότι το ηφαίστειο δεν είναι δομικά σταθερό -τα τοιχώματά του είναι εύθραυστα, ο θάλαμος μάγματος έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Όλα αυτά μας λένε ότι το ηφαίστειο είναι ενεργό και θα μπορούσε να αρχίσει να εκρήγνυται ανά πάσα στιγμή» ανέφερε. The ironic part? They don't blame global warming (ακόμα).



Κοινό είδος αμφίβιου «προαισθάνεται από μέρες τους σεισμούς»:

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι το σύμπαν είναι ηλεκτρικό και ότι τα αυτο-καταστροφικά ιερατεία ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για την ανθρωπότητα*

Ο κοινός φρύνος Bufo bufo, είδος που ζει και στην Ελλάδα, φαίνεται πως τελικά δεν είναι και τόσο «μπούφος»: Όπως υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές, το αμφίβιο φρόντισε να το σκάσει από τη Λ' Ακουιλα της Ιταλίας μέρες πριν εκδηλωθεί ο πρόσφατος φονικός σεισμός των 6,3 Ρίχτερ.

«Η μελέτη μας είναι μια από τις πρώτες που καταγράφει τη συμπεριφορά ενός ζώου πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από έναν σεισμό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βιολόγος Ρέιτσελ Γραντ του βρετανικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

«Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι οι φρύνοι μπορούν να ανιχνεύουν προσεισμικές ενδείξεις, όπως η απελευθέρωση αερίων και φορτισμένων σωματιδίων, και να χρησιμοποιούν τις ενδείξεις αυτές σαν μια μορφή συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης» ανέφερε.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1122101&lngDtrID=252

*



Για τις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ για πολλοστό συνεχές εξάμηνο και στα 2 ημισφαίρια -
http://gr.snow-forecast.com/maps/dynamic/globalrot
- Επιλέξτε Χάρτη Καιρού Βάσης: Accumulated Snowfall.
Περιμένουμε ΠΟΤΕ θα γίνει διαδήλωση για αποκέντρωση-αυτάρκεια-αποθέματα, ενόψει των μεγάλων κρύων που ανήγγειλαν ΝΑΣΑ-CERN και ΗΔΗ αναγγελθέντα ΠΙΘΑΝΟΥ πολυετή ηφαιστειακού χειμώνα!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι ανανούριστοι μπορεί να συνέρθουν αν ασκηθούν στην καλή ξεκούραση και την αλληλοβοήθεια:
http://klimatika.blogspot.com/2007/07/30.html.