ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ δείχνουν πόσο η εκκενωμένη Φουκουσίμα μοιάζει με το Τσερνομπίλ



Στο Τόκιο των 13 εκατ. κατοίκων απαγορεύτηκε να πίνουν νερό από τη βρύση...
Έως και εκατό χρόνια θα χρειαστούν για τον καθαρισμό της Φουκουσίμα...

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στον Σημίτη και τη σύζυγό του στο Λονδίνο την ώρα που έκαναν "high class Shopping".

Γερμανικές μίζες και στο μετρό!..

Fukushima radiation taints US milk supplies at levels 300% higher than EPA maximums!...

Background and airplane radiation is an external emitter of radiation, while Fukushima-induced radiation in food and water is an internal emitter. The former, which is considered "normal" radiation, hits your body from the outside, while the latter goes directly inside your body and into your digestive tract. It doesn't take a rocket scientist to see the immense difference between the two, and the much more severe consequences associated with literally ingesting radiation verses having it hit your skin.

In reality, there really is no safe level of radiation. No matter how many times the EPA and others repeat the lie that radiation levels are too low to have any significant impact, the statement itself is patently false. Many experts, including Jeff Patterson, DO, former President of Physicians for Social Responsibility, have stated that radiation exposure at any level is unsafe, and they are correct.

"There is no safe level of radionuclide exposure, whether from food, water or other sources. Period," said Patterson. "Exposure to radionuclides, such as Iodine-131 and Cesium-137, increases the incidence of cancer. For this reason, every effort must be taken to minimize the radionuclide content in food and water."
http://blogs.forbes.com/jeffmcmahon/2011/04/10/epa-new-radiation-highs-in-little-rock-milk-philadelphia-drinking-water
A month into the crisis, the utility acknowledges, there is no end in sight. The problems are so far "beyond the design capacity" of the plant that the Japanese are working in uncharted territory, said Michael Friedlander, a former senior operator at U.S. nuclear power plants. "No nuclear power plant has ever considered the inability to get on long-term core cooling for more than a week, much less three weeks," Friedlander said.
http://edition.cnn.com/2011/WORLD/asiapcf/04/08/japan.nuclear.crisis

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην ταινία η τελική ένδειξη 100μSv/ώρα  σημαίνει 2400μSv/ημέρα=2,4mSv/ημέρα=1/20 μέγιστης συνιστώμενης ετήσιας δόσης (50mSv/έτος), άρα όποιος παραμείνει σε αυτή την (εκκενωμένη) περιοχή 3 εβδομάδες, αργά ή γρήγορα θα κινδυνεύσει από καρκινογόνες μεταλλάξεις, ενώ αν μείνει 6 εβδομάδες θα πεθάνει πρόωρα από αυτές...
Yπολογισμοί δείχνουν ότι το συνολικό ποσό της έκθεσης στη ραδιενέργεια σε περιοχές 60 και 40 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο υπερβαίνει τα ετήσια επιτρεπτά όρια. Η ζώνη που περιγράφει η έκθεση περιλαμβάνονται οι πόλεις Φουκουσίμα, Σόμα, Μιναμισόμα και Ιουάκι.
Πρόκειται για περιοχές βορειοδυτικά και νότια-νοτιοανατολικά από το εργοστάσιο, αντίστοιχα, έξω από τη ζώνη των 20 χιλιομέτρων από όπου απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι. Σε απόσταση μέχρι και 30 χιλιόμετρα από τη Φουκουσίμα οι Αρχές ζήτησαν από το πληθυσμό να παραμένει στα σπίτια του.
Ωστόσο, φαίνεται ότι εξετάζουν τη διεύρυνση της ζώνης λόγω των μετρήσεων που δείχνουν αύξηση των ποσοστών και σε άλλες περιοχές. Σε κάποια σημεία υπάρχει φόβος ότι οι κάτοικοι έχουν εκτεθεί σε πάνω από 20 μιλισιβέρτ (mSv) το χρόνο, ποσότητα δυνητικά επικίνδυνη για την υγεία τους.

O Υφηγητής στο Ινστιτούτο του Αμβούργου Ορυκτοτολογίας Πετρογραφίας Κυριάκος Αρίκας, μίλησε στην ΕΡΑ Κομοτηνής για το θέμα του Χρυσού το οποίο αναθερμαίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ως πρόταση ανάπτυξης έναντι στην οικονομική κρίση και στις απολύσεις.
Η αναθέρμανση παρατηρείται κυρίως για την περιοχή του Περάματος στον Έβρο μια και η ενδιαφερόμενη εταιρεία ξένων συμφερόντων, η οποία διατείνεται για θέσεις εργασίας 200 και για όχι λίμνες τελμάτων, αλλά για εναπόθεση μιας σφικτής λάσπης.
«Για μένα είναι το ίδιο είτε η λάσπη είναι αραιή είτε σφικτή και θα υπάρχουν τέλματα στην περιοχή με επικίνδυνα απόβλητα», επισήμανε ο κ. Αρίκας.
Κασιμάτης: Αν δεν αλλάξει το αντισυνταγματικό μνημόνιο τότε υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.
Μπέης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να προσποιείται τον ουδέτερο.

Πρέσβης Ουγγαρίας: Οι Έλληνες έχουν βοηθήσει τη χώρα μας!

Γάζα, ξανά - ερχόμαστε!

Η επιτροπή του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ συναντήθηκε στην Αθήνα στις 9 και 10 Απριλίου, προκειμένου να συνεχίσει τις προετοιμασίες για τον υπό συγκρότηση Στόλο, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει διψήφιο αριθμό πλοίων και συμμετέχοντες από τουλάχιστον 50 χώρες.

Την περασμένη εβδομάδα η οργάνωση «Εβραίοι της Ευρώπης για μια Δίκαιη Ειρήνη» ανακοίνωσαν ότι θα μετέχουν στον Στόλο με αντιπροσωπεία και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Το ελληνικό «Ένα Καράβι για τη Γάζα» φιλοξένησε αυτή τη διεθνή συνάντηση και επέκρινε την γενιτσαρική ψευτοελληνική κυβέρνηση ότι απέτυχε ως τώρα να πιέσει το Ισραήλ για την επιστροφή των δύο ελληνικών πλοίων που υπέστησαν πειρατεία σε διεθνή ύδατα και κρατούνται στο Ισραήλ από τις 31 Μαΐου 2010.

Major IPCC Climate Model Software Error Discovered By Researchers: Model Estimates Incorrect By Factor of 10x !...

Η πολυδιαφημισμένη από τους μισάνθρωπους Κάιν-εχθρούς τής αυτάρκειας ΑΠΟΔΑΣΩΤΙΚΗ-ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΤΙΚΗ γεωργία, έγινε με τη σκόνη της αιτία θανάτου 8 ατόμων από σύγκρουση οχημάτων...

Χρηματοδότης τής προπαγάνδας των Σκοπίων ο Τζ. Σόρος

Ο κερδοσκόπος  δισεκατομμυριούχος Τζώρτζ Σόρος, τον οποίο κάλεσε στην Αθήνα, είδε και συνομίλησε μαζί του στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου, είναι ο μεγάλος χρηματοδότης της προπαγάνδας των Σκοπιανών σε βάρος της πατρίδος μας.
Είναι αυτός που βρισκόταν πίσω από την Καναδέζικη εταιρία ΤVX Gold (καθότι υπ’ αριθ. 1 μέτοχός της) στην οποία οι γενίτσαροι έδωσαν το δικαίωμα εξόρυξης και εκμετάλλευσης των πλουσίων κοιτασμάτων χρυσού της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής πού τόσες αντιδράσεις είχε προκαλέσει από τους κατοίκους της Μακεδονίας με τα γνωστά επεισόδια.

Δημήτρης Λιντζέρης:”Αυτός ο [τζογο-] νόμος, σε κάθε του άρθρο, κρύβει από πίσω και κάποιο συμφέρον”.

Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά από το άγχος.

Ο ΥΠΝΟΣ των ΠΑΙΔΙΩΝ.

ΑΠΟΡΙΕΣ για τον κρατικό δόλο στην Κερατέα.


Γιούχα σε Καστανίδη στο Μεσολόγγι (βίντεο).

Ο ΥΠΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.


Αν δε μας βρίσκετε στο afovia1.blogspot.com, πηγαίνετε εδώ: afovia1.wordpress.com.

ΝΕΑ φυλλάδια για τους τρομοεμβολιασμούς και την επόμενη, ηφαιστειογενή παγετώδη περίοδο.

  http://denplirono.wordpress.com. παιδομάζωμα: terror pediatrics.
Οι καταρρακτώδεις βροχές οφείλονται σε πολικούς, ΠΑΓΩΜΕΝΟΥΣ ανέμους, που κατεβάζουν απότομα  υδρατμούς από την ατμόσφαιρα.
Οι παγετώδεις περίοδοι ξεκινάνε ως εξής:
μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις αυξάνουν νεφοκάλυψη-χιονοπτώσεις-χιονοκάλυψη, αυξάνεται η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός, η θερμοκρασία πέφτει κι άλλο, ενώ επεκτείνεται η παγοκάλυψη...


Soot causing glacial melt can be tested in Antarctica and other glaciers to melt ice, so diminish the sunlight reflecting surfaces, phenomenon that drive to ice ages, after big snowfalls that follow great volcanic eruptions.
Η καπνιά γνωρίζουμε ότι λιώνει τον πάγο, οπότε μπορεί να δοκιμαστεί στην Ανταρκτική και άλλους παγετώνες, ώστε να μειώσει τις επιφάνειες που αντανακλούν το ηλιακό φως και έτσι οδηγούν σε παγετώδεις περιόδους, ύστερα από μεγάλη χιονοκάλυψη που ακολουθεί μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις.

Δεν είναι άραγε προτιμότερο να προσπαθήσουμε να πείσουμε για τη σταδιακή απομάκρυνση από παραλιακές περιοχές (αν πετύχουν οι δοκιμές και αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά η στάθμη της θάλασσας), παρά να ξεκινήσει παγκόσμιος κανιβαλισμός άμα ξεσπάσει απότομα νέα παγετώδης;;;

 Το ευρώ δημιούργησε πλεονάσματα για τη Γερμανία και ελλείμματα για την περιφέρεια. Αδυνατώντας να ανταγωνιστεί επιτυχώς, η περιφέρεια επιδόθηκε σε κατανάλωση και κερδοσκοπία ακινήτων. Το αποτέλεσμα ήταν η γιγάντωση κυρίως του ιδιωτικού και λιγότερο του δημόσιου χρέους, το οποίο τώρα τη συντρίβει. Η λύση που προκρίνει η Ευρωζώνη είναι η λιτότητα και η περαιτέρω φιλελευθεροποίηση. Πρόκειται για τραγική επιλογή που οδηγεί σε στασιμότητα και υψηλή ανεργία. Η έξοδος από το ευρώ θα κόψει τον γόρδιο δεσμό. Δεν αποτελεί λύση από μόνη της, βεβαίως. Απαιτείται ευρύτερο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία επί των τραπεζών, καθώς και έλεγχο επί των κεφαλαιακών ροών. Θα χρειαστεί επίσης βιομηχανική πολιτική και εκ βάθρων αναδιάρθρωση του κράτους.
Η ριζοσπαστική λύση είναι απολύτως εφικτή
- Είναι δυνατόν μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα να πραγματοποιήσει μόνη της τόσο ριζοσπαστικές αλλαγές, χωρίς ευρύτερη στήριξη από μια ομάδα ισχυρών κρατών;
- Η Ελλάδα δεν είναι τόσο αδύναμη όσο υπονοείτε. Επειδή πολλά λέγονται περί Αργεντινής, που είναι «μεγάλη χώρα», θα ήθελα να τονίσω ότι η ελληνική οικονομία είναι και μεγαλύτερη και ισχυρότερη. Η δυνατότητα ριζοσπαστικής λύσης στην Ελλάδα είναι απολύτως εφικτή. Η πραγματική δυσκολία έγκειται στις κοινωνικές δυνάμεις που καθορίζουν την αντιμετώπιση της κρίσης. Μια συμμαχία τραπεζών και άλλων δανειστών κατόρθωσε να επιβάλει την άποψη ότι το συμφέρον τους είναι ταυτόσημο με το συμφέρον της χώρας. Κατάφεραν να τρομοκρατήσουν επαγγελματίες και μισθωτούς πως θα χάσουν τις αποταμιεύσεις τους αν υπάρξει αναδιαπραγμάτευση και έξοδος από το ευρώ. Η σχέση τους με τους ξένους δανειστές είναι γενικά συνεργατική. Ως τώρα έχουν καταφέρει να μετακυλίσουν το κόστος της κρίσης στους φορολογούμενους και τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα. Ούτε καν στοιχειώδη φορολογική αναδιάρθρωση δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι η κοινωνική αλλαγή στο εσωτερικό και όχι οι συμμαχίες στο εξωτερικό. Αν υπάρξει αυτή, η Ελλάδα θα βρει στήριξη και στην περιφέρεια και στο κέντρο.

Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται αργά το βράδυ, έχουν διαταραγμένο ύπνο, και έχουν 48% μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή να πεθάνουν από αυτήν, καθώς και 15% μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό ή να πεθάνουν από αυτό.
Ο Καπούτσιο χαρακτήρισε «ωρολογιακή βόμβα» το να κοιμάται κανείς αργά. Γι' αυτό, όπως είπε, πρέπει κανείς να δράσει άμεσα, ώστε να προστατεύσει την υγεία του, κυρίως μεταβάλλοντας την ισορροπία εργασίας/λοιπής ζωής του.
Η χρόνια έλλειψη ύπνου παράγει ορμόνες και άλλες χημικές ουσίες στον οργανισμό, που αυξάνουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση διαταραχών υγείας, όπως η αύξηση της πίεσης του αίματος, της χοληστερίνης, του διαβήτη και της παχυσαρκίας, σύμφωνα με την Μίλερ.
 http://www.i-reportergr.com/2011/02/blog-post_9562.html 


ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ = λιγότερος φόβος = περισσότερη ασφάλεια για ΟΛΟΥΣ!
"Το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας είναι τα βασανιστήρια και ο ακρωτηριασμός των παιδιών [βλ. περιτομή κ.ά τρομοκρατήσεις...]. Η κακοποίηση και η παραμέληση των παιδιών, ιδιαίτερα στις ακραίες μορφές της, αποτελεί μια μορφή βασανιστηρίων και ακρωτηριασμού":
dr James Prescott, Ph.D.
Developmental Neuropsychologist, Cross-Cultural Psychologist
.Χάιντι




ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ = λιγότερος φόβος = περισσότερη ασφάλεια για ΟΛΟΥΣ!



 ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ "μεγάλοι" ΜΟΝΟ σε όσους είναι ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ. ΑΣ ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ!
ΓΙΑΤΙ ανανούριστοι μοναρχικοί βορειοευρωπαίοι και αφροασιάτες θέλουν να αλληλοσκοτωθούν στη  Ν. Ευρώπη; Γιατί οι μεν ΤΡΕΜΟΥΝ τη νέα μικρή παγετώδη περίοδο που άρχισε, ενώ οι δεύτεροι την ξηρασία που αυτή προκαλεί, λόγω σταδιακής ψύξης των ωκεανών, στις ήδη μανιακά αποδασωμένες-ευάλωτες για τον γεωργικό υπερπληθυσμό των Κάιν-Άβελ περιοχές τους...


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ- ΑΔΙΑΦΟΡΗ πάντως για αποκέντρωση-αυτάρκεια...) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά τις περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων και τους συστήνει:
  • Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
  • Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις περιοχές όπου έχουν αναγγελθεί έντονα καιρικά φαινόμενα.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητό τους.
  • Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
Να μην ακολουθήσουμε τους μοναρχικούς εγωμανείς που μας τραβάνε στο γκρεμό τους! - η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ, η ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ και η επαρκής ξεκούραση είναι θεραπευτική!
ΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ η απάντηση στην αυξανόμενη εγκληματικότητα.
Για όσους έχουν αργή σύνδεση, ενημερώσεις εδώ.
ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ = λιγότερος φόβος = περισσότερη ασφάλεια για ΟΛΟΥΣ! 
Για νέους αναγνώστες:
ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ = λιγότερος φόβος = περισσότερη ασφάλεια για ΟΛΟΥΣ!

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ περίληψη για Γαλαξία-σεισμούς-ηφαιστειακούς χειμώνες-ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ: εδώ ! ΚΑΙ περίληψη ειδικά για τους επερχόμενους ηφαιστειακούς χειμώνες.
Το ΝΕΟ ταινιάκι για τους ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ: ΕΔΩ. ΣΟΣ: Είχε ΔΙΚΙΟ ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ: Γαλαξιακοί ΚΑΙ οι σεισμοί!

Οι μοναρχικοί τοκογλύφοι ΤΡΕΜΟΥΝ τους λαούς και οι λαοί, όχι για πολύ ακόμα, τούς ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΥΣ τοκογλύφους!...
"Αυτή η πατρίδα δε λευτερώθηκε με παραμύθια, λευτερώθηκε με άρματα και θυσίες!" - Μακρυγιάννης.
ΑΥΤΑΡΚΗΣ αιγοτροφία-ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑ το 1821, κόντρα στους ΑΠΟΔΑΣΩΤΕΣ Κάιν-Άβελ-τοκογλύφους.

Για το ...2012: ΕΔΩ, ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ! Οι εγωμανείς λογαριάζουν ΧΩΡΙΣ τα ηφαίστεια!...εδώ. Οι επόμενοι παγετώνες θα αφανίσουν την αλαζονεία. Αφού οι υπερθερμασμένοι ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ οικοφασίστες Γκόρηδες δε νοιάζονται για διεθνή εκεχειρία-αποκέντρωση-ανθεκτική αυτάρκη αιγοτροφία: τελευταίο βίντεο -



Ως πότε θα ανεχόμαστε τους εγωμανείς;
ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο που τους χρειάζεται!

Οι απαραίτητες στις αντιξοότητες, ΑΝΕΞΟΔΕΣ και ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΕΣ συνήθειες των ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ.

Στο μεταξύ, πάνω στον παγκόσμιο Τιτανικό των αλληλομισούμενων εγωμανών, χωρίς διαφάνεια, αυτάρκεια, γενικευμένες αναδασώσεις,
ΔΕ μας λένε ότι ως και η Σ. Αραβία ψάχνει για πετρέλαιο ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ, ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΑ και ΑΣΥΜΦΟΡΑ στη θάλασσα, και ότι  από τα ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ, εναπομείναντα αποθέματα πετρελαίου, και αφού για κάθε ΕΝΑ βαρέλι που φτάνει στην κατανάλωση, ξοδεύονται τουλάχιστον άλλα ΠΕΝΤΕ-ΕΞΙ βαρέλια για άντληση-καθαρισμό-μεταφορά ...), άρα ΟΥΤΕ το ΕΝΑ ΠΕΜΠΤΟ δεν πρόκειται να "αξιοποιηθεί"..., ενώ ΗΔΗ έχει αναγγελθεί ο επερχόμενος άγνωστης έντασης ηφαιστειακός χειμώνας, όπου, όταν καταστρέφονται οι μανιακά αποδασωμένοι κάμποι, μόνο οι επιτηρούμενες στα δάση-βιοτόπους τους κατσίκες μπορούν να βοηθήσουν.
Για τις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ για πολλοστή συνεχή χρονιά και στα 2 ημισφαίρια -
http://gr.snow-forecast.com/maps/dynamic/globalrot - Επιλέξτε Χάρτη Καιρού Βάσης: Accumulated Snowfall.
Περιμένουμε Π'ΟΤΕ θα γίνει διαδήλωση για αποκέντρωση-αυτάρκεια-αποθέματα, ενόψει των μεγάλων κρύων που ανήγγειλαν ΝΑΣΑ-CERN και ΗΔΗ αναγγελθέντα ΠΙΘΑΝΟΥ πολυετή ηφαιστειακού χειμώνα!...
AYPIO
2-3 ευρώ το λίτρο βενζίνη. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΛΙΘΙΝΑ εργαλεία;
  


Το 1915 ο Dr. Herny Dwight Chapin ανέφερε πως στην Αμερική παιδιά με επαρκή διατροφή και καθαριότητα πέθαιναν: ένα στα δύο σε ηλικία κάτω των δύο ετών. Η θνησιμότητα έφθανε το 100%. Κάτι που έλειπε από αυτά τα παιδιά ήταν το χάδι, πέθαιναν από την έλλειψη αγγίγματος. Τα παιδιά των ανθρώπων έχουν μεγάλη ανάγκη από στοργή, αγάπη και φροντίδα για να επιβιώσουν.
Εξίσου σημαντικό για την επιβίωση των μωρών είναι η ευεξία. Ένα μωρό γεννιέται με ισχυρή την ανάγκη να το κρατούν. Όλος ο εαυτός του, ολόκληρη η ύπαρξή του παρακαλεί για την αγκαλιά. Αυτό το κράτημα και το άγγιγμα είναι αυτό που του δίνει την αίσθηση πως ο κόσμος είναι ένας τόπος ασφαλής, όπου αυτό αξίζει τον κόπο και μπορεί να τον εμπιστεύεται. Τα μωρά έχουν την ανάγκη ν’ αγγίζουν την επιδερμίδα. Μια κουβέρτα ή ένα αρκουδάκι δεν είναι επαρκή υποκατάστατα. Τα μωρά χρειάζονται συνεχή επαφή, είναι ζωτικής σημασίας γι’ αυτά.
Δεν κακομαθαίνει ένα μωρό, όπως συνηθίζουν να λένε οι προβληματικοί, με την αγκαλιά, αλλά στην πραγματικότητα όσο περισσότερο κρατάμε το μωρό τόσο το καλύτερο. Η καθηγήτρια της Ψυχολογίας Mary D. Salter Ainsworth, Ph.D. στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια ηγήθηκε μελέτης με 26 μωρά και τις μητέρες τους.
Ύστερα από μελέτες ενός χρόνου, ανακάλυψε πως τα μωρά που τα άγγιζαν οι μητέρες τους έκλαιγαν ελάχιστα, ακόμη και όταν έμεναν μόνα τους. Δεν υπάρχει κάτι τόσο ωφέλιμο για τα παιδιά, εκτός από το άγγιγμα. Τα μωρά- για να γίνουν στοργικοί, περιποιητικοί και ικανοί ν’ αγαπήσουν ενήλικες- χρειάζονται άφθονη εμπειρία αφοσιωμένου αγγίγματος και τρυφερής αγκαλιάς. Αυτό το άγγιγμα, όχι μόνον τους εξασφαλίζει την επιβίωση, αλλά τους δίνει και την αίσθηση πως είναι αξιαγάπητα και άξια να τα περιποιούνται. Aν τα μωρά γευτούν την αγάπη, είναι ικανά να δώσουν και αγάπη. Από ανάλογες παρατηρήσεις ΧΙΛΙΑΔΩΝ ετών, έβγαλαν εδώ τη διαγνωστική-παραπεμπτική λέξη "ανανούριστοι".

ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ = λιγότερος φόβος = περισσότερη ασφάλεια για ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι ανανούριστοι μπορεί να συνέρθουν αν ασκηθούν στην καλή ξεκούραση και την αλληλοβοήθεια:
http://klimatika.blogspot.com/2007/07/30.html.