ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (κατασυκοφαντημένες)


ΟΧΙ ζωικές πρωτεΐνες ή όσπρια με ωμά λαχανικά/φρούτα/χυμούς, γιατί προκαλούν κολίτιδα. ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: φέτα με αποφλοιωμένη ντομάτα ΧΩΡΙΣ σπόρια (που έχουν τοξικές λεκτίνες), και γιαούρτι με μπανάνα/φράουλα.

Πιο κάτω:  Συνδέουν το παστεριωμένο γάλα με την αύξηση των κρουσμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας!

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ΚΑΤΑ των ραδιενεργογενοκτόνων:

http://petition.aegean.gr/stopnuclearplants/gr/index.php.

«Ανθηση» του ναρκεμπορίου στα ... προτεκτοράτα - Έκθεση κόλαφος της Europol για την Τουρκία.

Το νόμο στα χέρια τους παίρνουν οι Ταϊλανδοί για να προστατευθούν από τους ισλαμιστές εισβολείς!

Ιαπωνία: Κατέρρευσε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για τα πυρηνικά
http://www.youtube.com/watch?v=uXwpU78h93Y

Τέσσερις στους δέκα εγκρίνουν το γιαούρτωμα πολιτικών!

http://www.youtube.com/watch?v=yD7tmeCNfHo

 Η φυτομανία ως εργαλείο των τυράννων. Ο Γκάντι δήλωσε το 1946: "Οι μάζες της Ινδίας σήμερα δεν τρώνε ούτε γάλα ούτε βούτυρο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η θνησιμότητα αυξάνεται και υπάρχει έλλειψη ενέργειας στο λαό.  Όποιος εξαπατά τους ανθρώπους από αυτή την άποψη ή δεν αντιδρά στην απάτη είναι εχθρός της Ινδίας".
Ο Γκάντι ταξιδεύοντας στην Αγγλία πήρε μαζί του και την κατσίκα του για το πρωινό του γάλα. http://images.imagestate.com/Watermark/1951883.jpg

Σημ.: ανάλογα με τα παρακάτω σχετικά με τη ΔΟΛΙΑ αλλοίωση στο ΦΥΣΙΚΟ γάλα - που το πίνουν τα ΒΡΕΦΗ ΟΛΩΝ των θηλαστικών ΚΑΙ για τις ανοσοενισχυτικές του ιδιότητες!!! - ισχύουν  στο ΦΥΣΙΚΟ-ΑΘΕΡΜΟ μέλι και το ΦΥΣΙΚΟ-ΑΘΕΡΜΟ λάδι, μια ακόμα αλλοίωση που την κάνουν τα ψοφο-ιερατεία για να αρρωσταίνουμε.
Επίσης, όσον αφορά τα γαλακτοκομικά, πρόκειται κυρίως για προερχόμενα από ζώα ελευθέρας βοσκής (που ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ και ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ την οστεοπόρωση) και όχι τα καταναγκαστικά σποροφάγα των βουστασίων, τα οποία τρέφονται με νοσογόνες λεκτίνες (που, μεταξύ πολλών κακών, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ οστεοπόρωση):
http://tomsthird.blogspot.com/2009/12/toxic-lectins-elimination-diet.html
http://www.owenfoundation.com/Health_Science/Lectins_in_Foods.html,

http://www.krispin.com/lectin.html.

Αποσπάσματα από την Έκθεση για το Φυσικό Γάλα (Report in Favor of Natural Milk - RFNM των Aajonus Vonderplanitz, Ph.D., και William Campbell Douglass, M.D.

Ι. [Εκτός από τα ΑΜΕΤΡΗΤΑ δισεκατομμύρια ευεργετημένων βρεφών ζώων και ανθρώπων από την εμφάνιση του θηλασμού]
Σε όλη την έκταση των ΗΠΑ, για σχεδόν 40 χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι ήπιαν πάνω από 3 δισεκατομμύρια ποτήρια ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος και δεν συνέβη ούτε μια επιδημία, ούτε αποδείχτηκε καμία περίπτωση ασθένειας εξαιτίας του (Σχήμα Κ, σ. 58) .
II. Ακόμα και όταν το ΦΥΣΙΚΟ γάλα χρησιμοποιήθηκε ως συντηρητικό ώστε να συντηρήσει κρέας επί 13 χρόνια, δεν έβλαψε κανέναν από τους καταναλωτές. (RFNM* σ. 33).
III. Ωστόσο, υπάρχουν εκτενή στοιχεία που δείχνουν ότι η παστερίωση αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία τού κοινού: Παστεριωμένο γάλα προκάλεσε πολλές επιδημίες, με θύματα 200 άτομα, 468 άτομα, 1.492 άτομα, 16.284 άτομα, 17.000 άτομα και 197.000 άτομα...

Το παστεριωμένο γάλα έχει προκαλέσει πολλές επιδημίες. Σε κάθε περιστατικό το προϊόν προερχόταν από έναν μόνο παραγωγό. Κατά τα έτη 1978-1997, 232.485 άνθρωποι υπέφεραν λόγω της εκδήλωσης κρουσμάτων από παστεριωμένο γάλα (RFNM σελ. 8-10.) Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, το CDC (Center for Disease Control, γνωστό για την πολύνεκρη τρομοεμβολιαστική μανία του...) ανέφερε ότι η έρευνα έδειξε 'καλή παστερίωση'. Τα στοιχεία τού CDC δείχνουν πως τα συμπεράσματα της FDA (Food Department Agency - Υπηρεσίας τροφίμων) ότι «η παστερίωση παρέχει εγγυήσεις έναντι λοίμωξεων» είναι αναξιόπιστα. Επιστημονικά και στατιστικά, το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι το ασφαλέστερο διατροφικό αγαθό [τόσο για τα θηλάζοντα ζώα όσο και για τους ανθρώπους].
IV. Η μείωση της κατανάλωσης φυσικού γάλακτος συνέπεσε με μια δραματική αύξηση των ασθενειών από σαλμονέλα (πίνακας CDC, RFNM σ. 42). Θα μπορούσε εύλογα να υποστηριχθεί ότι η στέρηση του ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος από το κοινό είχε ως αποτέλεσμα επιδείνωση της υγείας.
* Στελέχη βακτηρίων έχουν αποκτήσει ανοσία σε αντιβακτηριακούς παράγοντες και οι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι στις ασθένειες (RFNM σ. 40, 4). Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι άνθρωποι αποκτούν ανοσία στα βακτήρια στα οποία είναι τακτικά εκτεθειμένοι. Νομικά και ηθικά, θα ήταν σωστό να επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναπτύξουν ή να διατηρήσουν τη φυσική ανοσία από την πρόσληψη βακτηρίων στα τρόφιμα. Οι άνθρωποι που αγοράζουν ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι ενημερωμένοι ανθρώποι.
* Δεν υπάρχει εμπειρική επιστημονική απόδειξη ότι η διατροφή ή επαφή με το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι επικίνδυνη για τα βρέφη και τα παιδιά, ούτε με ομάδες «υψηλού κινδύνου» όπως ορίζονται από το FDA και το CDC. Υπάρχουν στοιχεία ότι τα βρέφη και τα παιδιά δυναμώνουν με το ΦΥΣΙΚΟ γάλα, ακόμη και με υψηλά επίπεδα βακτηρίων (RFNM σελ. 28-30 και έκθεμα L). Ασθένειες σε βρέφη έχουν θεραπευτεί επιτυχώς με ΦΥΣΙΚΟ γάλα επί αιώνες σε νοσοκομεία και κλινικές (RFNM σελ. 28-29). Το ΦΥΣΙΚΟ γάλα μείωσε τους θανάτους βρεφών στο νοσοκομείο St. Vincent κατά 94% (RFNM σ.28, 6).
* Η FDA και το CDC ισχυρίζονται [ψευδώς] ότι δεν βρήκαν καμία επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει ιατρική ωφέλεια από το ΦΥΣΙΚΟ γάλα. Η RFNM παρουσιάζει ένα μέρος των στοιχείων των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα οφέλη του ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος από: τα πανεπιστήμια Harvard, Princeton, Cambridge, Tufts, το Τμήμα Επιστήμης Γαλακτοκομικών τού παν. της Georgia, Dartmouth College, Σχολή Γεωργικής Χημείας του παν. Ohio, Ιατρική Σχολή παν. της Ουάσιγκτον, την Κλινική Μάγιο της Μινεσότα, τα Ιδρύματα Price-Pottenger και Weston Α. Price καθώς και ιατρικά περιοδικά, όπως τα Lancet, Certified Milk Magazine, JAMA (Journal of the American Medical Association), American Journal of Clinical Nutrition, New England Journal of Medicine, British Medical Journal, και έντυπα της Αμερικανικής Ένωσης της Ιατρικής Επιτροπής Γάλακτος, του Παγκόσμιου Ταμείου για την έρευνα στον καρκίνο, της Consumer Reports, της Ένωσης Καταναλωτών, των νοσοκομείων St Vincent και Hartford (RFNM σ.28-33).
* Ο Δρ J.E. Crewe, MD, από την Κλινική Μάγιο, είπε: "η αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών κατά τη διάρκεια δεκαοκτώ ετών, με σχεδόν αποκλειστική διατροφή ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος με έχει πείσει προσωπικά ότι ο σημαντικότερος παράγοντας για την πρόκληση νόσων και της αντίστασης σε αυτές είναι τα τρόφιμα" (RFNM σελ. 32, 1).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Η σημερινή συστηματική παραπληροφόρηση τού κοινού όσον αφορά το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι κατά κύριο λόγο αντιεπιστημονικές εικασίες και δεν βασίζεται σε εμπειρική διερεύνηση (RFNM σ. 39-43). Κάθε διάδοσή τους από τις υπηρεσίες της USHHS (FDA, CFSAN, CDC) συνιστά παραβίαση της προστασίας τής υγείας όλων των Αμερικανών, η οποία έχει ανατεθεί στους εν λόγω οργανισμούς.

Η FDA και το CDC με αντιεπιστημονική εκστρατεία προσπαθούν να εξάλειψουν πλήρως τη διατροφή με ΦΥΣΙΚΑ γαλακτοκομικά. Γιατί; Από άγνοια ή / και στενομυαλιά; Ή μήπως λόγω συμπαιγνίας (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act - RICO) με τη βιομηχανία τροφίμων για να καταργήσουν τον ανταγωνισμό και να αυξήσουν τα κέρδη τους; Ή μήπως και λόγω συμπαιγνίας με το ιατρο-φαρμακευτικό κατεστημένο, που προφανώς θέλει να αρρωσταίνουμε για να κερδοσκοπεί;

Το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι ασφαλές. Έχει ενσωματωμένη φυσική προστασία, που καταστρέφεται από την παστερίωση (RFNM σελ. 25-27).

*http://www.rawmilk.org/pdf/report-in-favor-of-raw-milk-final-06-07.pdf

http://www.karlloren.com/aajonus/p15.htm
KATAΠΕΛΤΗΣ κατά της κατευθυνόμενης μικροβιοφοβίας:
http://www.whale.to/a/aajonus-interview-apr-2009.pdf.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ:

Αποσπάσματα από ραδιοφωνική συνέντευξη με τον Aajonus Vonderplanitz στον Carl Lenore
28 Απριλίου, 2009
Aajonus: Αν μελετήσετε έναν ιό σε ένα εργαστήριο, δεν θα βρείτε μέσα του κανέναν πυρήνα, αναπνευστικό, κυκλοφορικό, πεπτικό ή αναπαραγωγικό σύστημα. Οι ιοί είναι κομμάτια ζωικών πρωτεϊνών σε διάλυμα διαλυτών. Δεν είναι έμβια όντα. Δεν είναι μικρόβια. Συνήθως μπορεί να καθοριστεί RNA και DNA του ζωικού ιστού από τον οποίο προέρχονται. Δεν μπορεί να μεταφερθεί ζωικός ιστός αυτής της φύσης ή οποιοδήποτε είδους γρίπης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η γρίπη είναι ένας αποτοξινωτικός διαλύτης.
Ένα κρυολόγημα συνήθως είναι μια βακτηριακή αποτοξίνωση όπου μικρόβια τρώνε κατεστραμμένων ιστών / απόβλητο. Τα βακτήρια μπορούν να καταναλώσουν περίπου 50 φορές το βάρος τους σε είκοσι τέσσερις ώρες. Από το βιολογικό ιστό που καταναλώνουν, τα βακτήρια παράγουν απόβλητα περίπου ένα ως πέντε τοις εκατό. Τα μικρόβια είναι πολύ αποτελεσματικά. Τα κρυολογήματα καθαρίζουν το σώμα μας αποτελεσματικά.
Όταν οι ιστοί μας δηλητηριάζονται με χημικές ουσίες όπως πρόσθετα τροφίμων, φάρμακα, ρύπανση καθώς και κάθε βιομηχανική ένωση που σκοτώνει ή βλάπτει τα κύτταρα και τα ωφέλιμα βακτηρίδια, τα μικρόβια δεν μπορούν να να μας βοηθήσουν στον καθαρισμό. Τα μικρόβια δεν μπορούν να φάνε δηλητηριασμένο ιστό και να εξαλείψουν τα μεσοκυττάρια αποβλήτα, έτσι το σώμα μας χρησιμοποιεί την ιογενή αποτοξίνωση, που ονομάζουμε γρίπη.
Τα κύτταρα του σώματός μας πρέπει να φτιάξουν ειδικούς διαλύτες (ιούς) για απομακρύνουν διαλυμένα τα χημικά τοξικά από τους ιστούς.
Τα κύτταρά μας φτιάχνουν συγκεκριμένους ιούς καθαρισμού για συγκεκριμένα κύτταρα σε συγκεκριμένους τομείς στο πλαίσιο των οργάνων. Τα κύτταρά μας μπορούν να κάνουν περίπου 300.000 τύπους ιών για όλες τις ποικιλίες των κυττάρων, ώστε η ακεραιότητα του κυττάρου δεν τίθεται σε κίνδυνο, και το κύτταρο δεν πεθαίνει. Δε συμβαίνει ποτέ να υπάρχουν περισσότεροι από τρεις ιοί σε κάποιο συγκεκριμένο όργανο.
Επαναλαμβάνω: οι ιοί δεν είναι ζωντανοί οργανισμοί.
Tο σαπούνι ΔEN είναι ζωντανό ούτε μεταδοτικό. Οι ιοί είναι διαλύτες, (όπως ακριβώς και τα ένζυμα που διασπούν ουσίες) και διαλύουν απόβλητα.
Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στη γρίπη των χοίρων. Ένας χοίρος θα δημιουργήσει έναν ιό, όταν οι ιστοί του γίνουν τόσο τοξικοί από επεξεργασμένες ζωοτροφές, εμβόλια, αντιβιοτικά , άλλα φάρμακα, και βιομηχανικές χημικές ουσίες που συναντάμε σε εργοστασιακές φάρμες. Όπως παθαίνουμε και εμείς, οι χοίροι γίνονται πολύ τοξικοί για να χρησιμοποιήσουν τα αποτοξινωτικά μικρόβιά τους, οπότε φτιάχνουν διαλυτικούς ιούς.
Μπορούμε να έχουμε περίπου 300.000 ποικιλίες της γρίπης των χοίρων όπως ακριβώς μπορούμε να έχουμε περίπου 300.000 ποικιλίες της ανθρώπινης γρίπης, λόγω της πολυπλοκότητας του ζωικού ιστού σε όλο το σώμα.
Ωστόσο, δεν μπορούν να περάσουν από το ένα είδος στο άλλο.
Αν κάποιος έρχεται σε επαφή με χοίρους τοξικά μεγαλωμένους, όπως σε εργοστασιακές μονάδες, και εισπνέει σωματίδια πιτυρίδας τους, τότε το πρόσωπο αυτό θα δημιουργήσει το δικό του/της ανθρώπινο ιό για να διαλύσει τα εισπνεόμενα χημικά τοξικά από τον ιστό των χοίρων. Κι όταν βρίσκουν διάλυμα RNA ιστού των χοίρων σε απόβλητα του εν λόγω ατόμου, το ονομάζουν “γρίπη των χοίρων”. Ως εκ τούτου, δεν είναι πραγματικά γρίπη των χοίρων, αλλά ανθρώπινη γρίπη για να εξαλείψει απόβλητα ιστών των χοίρων.
Carl: Έτσι, η γρίπη των χοίρων έχει προκύψει επειδή έχουμε άρρωστους χοίρους που δεν μπορούν απαραίτητα μικροβιακή απάντηση είναι ανεπαρκής για να ασχοληθούν με τα δικά τους όργανα, έτσι ώστε να αναπτυχθούν, τους πρόδηλο αυτό της γρίπης των χοίρων. Σωστό;
Aajonus: Σωστό. Τώρα μπορείτε να έχετε 300.000 ποικιλίες της γρίπης των χοίρων, ωστόσο δεν μπορούν να διασχίσουν τα είδη.



Βλάβες από το μαγείρεμα
Αρκετές μελέτες που δημοσιεύθηκαν από τη δεκαετία τού 1990 δείχνουν ότι το μαγείρεμα του κρέατος δημιουργεί ετεροκυκλικές αμίνες (HCAs), οι οποίες είναι επίσης συστατικά του καπνού του τσιγάρου και των καυσαερίων των αυτοκινήτων [65]. Τα υψηλά ποσοστά HCA προκαλούν καρκίνο. Ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν ελαφρά ψημένο βοδινό κρέας είχαν λιγότερο από το ένα τρίτο πιθανότητες για καρκίνου του στομάχου από εκείνους που κατανάλωναν βοδινό πολύ ψημένο. Ενώ η κατανάλωση ωμού κρέατος μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν πλήρως οι HCA, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου αναφέρει ότι το μαγείρεμα του κρέατος κάτω από 100 ° C δημιουργεί "αμελητέες ποσότητες" HCA. [... αλλά όχι και τόσο 'αμελητέες',συσσωρευόμενες με άλλα δηλητήρια/μεταλλαγμένα που τρέφουν τα φυλακισμένα ζώα...].
Ο φούρνος μικροκυμάτων έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τους αντι-μολυσματικούς παράγοντες στο μητρικό γάλα [67] [68]. Τα μικροκύματα έχει αποδειχθεί επίσης ότι προκαλούν τη μεγαλύτερη μείωση σε όλες τα αντιοξειδωτικά στο μπρόκολο, σε σύγκριση με άλλες μεθόδους μαγειρέματος [69]. Τα μικροκύματα έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα της βιταμίνης Β12 στο βοδινό/χοιρινό κρέας και το γάλα κατά 30-40% [70].
Οι νιτροζαμίνες, που σχηματίζονται με το μαγείρεμα, τη διατήρηση σε αλάτι και το κάπνισμα των τροφών, έχουν σημειωθεί ως καρκινογόνες, και συνδέονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του στομάχου [71] [72].

Το μαγείρεμα δημιουργεί επίσης ορισμένες τοξίνες, τα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης, αλλιώς γνωστής ως AGEs. Πολλά κύτταρα στο σώμα (για παράδειγμα τα ενδοθηλιακά κύτταρα, λείες μυϊκές ίνες ή τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος), στο αίμα, τους πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά φέρουν υποδοχείς για τα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης (RAGE) που, όταν ενωθούν με αυτά, συμβάλλουν σε ασθένειες που σχετίζονται με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, τη γήρανση και το διαβήτη [73] [74], όπως η αθηροσκλήρωση, η νεφρική ανεπάρκεια [75] [76] [77], η αρθρίτιδα [78], το έμφραγμα του μυοκαρδίου [79], η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας [80], οι καρδιαγγειακές νόσοι [81], η νεφροπάθεια, [82], η αμφιβληστροειδοπάθεια [83], η νευροπάθεια [84]. Η απέκκριση των AGEs είναι μειωμένη σε διαβητικούς και η μείωση πρόσληψης των τοξινών αυτών μπορεί να μειώσει σημαντικά τις επιπτώσεις τους σε διαβητικούς ασθενείς και, ενδεχομένως, τη βελτίωση της κατάστασής τους [33].
Μια μελέτη, που συνέκρινε τα αποτελέσματα από την κατανάλωση παστεριωμένου, ομογενοποιημένου/ παστεριωμένου ή μη παστεριωμένου γάλακτος, έδειξε ότι το παστεριωμένο και ομογενοποιημένο / παστεριωμένο γάλα έχει μια αυξημένη ικανό-τητα να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ασθενείς με αλλεργία στο γάλα [85].
Επίσης με το μαγείρεμα σχηματίζονται τοξικές ενώσεις που ονομάζονται PAH [86] ή πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, που είναι και συστατικό στον καπνό του τσιγάρου και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων [87] [88]. Είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνοι και βιομηχανικοί ρύποι [89] [90].
Το ακρυλαμίδιο είναι μια τοξίνη που βρίσκεται στις ψητές/τηγανητές αμυλούχες τροφές (αλλά όχι σε βραστά ή ωμά τρόφιμα), και έχει συνδεθεί με καρκίνο ενδομητρίου και ωοθηκών [91]. Το ακρυλαμίδιο μεταβολίζεται σε χημικά αντιδραστικό εποξείδιο, τη γλυκιδαμίδη [92]. Η ομάδα τού σχεδίου HEATOX (θερμικά παραγόμενες τοξίνες τροφίμων) έχει δημοσιεύσει μια έκθεση για το ακρυλαμίδιο [93].
Όσπρια στο φούρνο ή το τηγάνι, και το ψήσιμο των σιτηρών στους 200-280° C μειώνει την πεπτικότητα των πρωτεϊνών [94].
Μια άλλη μελέτη έχει δείξει ότι το κρέας που θερμαίνεται για 10 λεπτά στους 130° C, παρουσίασε μείωση 1,5% στην πεπτικότητα των πρωτεϊνών [95]. Παρόμοια, θέρμανση του μουρούνας με παρουσία αμύλου πατάτας, λαδιού σόγιας και αλατιού προκαλεί κατά 6% μείωση στην περιεκτικότητα σε αμινοξύ [96] [97].
Υπάρχουν διάφορες επιστημονικές εκθέσεις, όπως μια από την Εταιρεία Διατροφής [98], που περιγράφουν λεπτομερώς την απώλεια των βιταμινών και ανόργανων στοιχείων που προκαλούνται από το μαγείρεμα [26] [27] [28].

Aποκάλυψη ΣΟΚ ! ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ: ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ
Γράφει ο κλινικός διατροφολόγος Μάριος Δημόπουλος, Fellow of the American Council of Applied Clinical Nutrition

Πανεπιστημιακές μελέτες αποδεικνύουν ότι η υψηλή χοληστερίνη δεν προκαλεί καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά, αντιθέτως, είναι
ευεργετική και προστατεύει τον οργανισμό!

Οι διαφημιζόμενες τροφές και τα φάρμακα μείωσης τής χοληστερίνης
είναι αυτά που προξενούν πολλές και τεράστιες βλάβες...


Η θεωρία τής χοληστερίνης προβάλλεται τόσο έντονα λόγω μάρκετινγκ, ώστε κερδισμένες βγαίνουν οι εταιρείες τροφίμων και οι φαρμακευτικές εταιρείες. Αν μια εταιρεία τροφίμων παρασκευάσει ένα τρόφιμο χαμηλό σε λιπαρά, όλοι θα σπεύσετε να το αγοράσετε, διότι πιστεύετε, ότι αυτό είναι καλύτερο για την καρδιά σας από ένα τρόφιμο, που περιέχει όλα τα λιπαρά του. Στην τηλεόραση κατακλύζεστε από διαφημίσεις τέτοιων προϊόντων χαμηλών σε λιπαρά. Ένα τέτοιο προϊόν συμφέρει τις εταιρείες παρασκευής τροφίμων. Αφαιρούν από ένα προϊόν τα λιπαρά του και αυτά τα πουλούν εν συνεχεία ως βούτυρο.
Νέα δήθεν «θαυματουργά» φάρμακα διαφημίζονται, οι στατίνες, από τις οποίες οι φαρμακευτικές εταιρείες κερδίζουν πολλά εκατομμύρια.

Οι οπαδοί τής θεωρίας τής χοληστερίνης, μάς συμβουλεύουν να μην τρώμε κρόκους αυγών, βούτυρο και γιαούρτι με όλα του τα λιπαρά, διότι, όπως ισχυρίζονται, θα αυξηθούν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα μας, με συνέπεια να προκληθεί αθηροσκλήρωση στις αρτηρίες μας. Αυτό όμως, δεν είναι αλήθεια.
Οι κρόκοι των αυγών, το βούτυρο και τα γαλακτοκομικά με όλα τους τα λιπαρά δεν αυξάνουν τη χοληστερίνη στο αίμα μας και δεν μπλοκάρουν τις αρτηρίες μας. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει, ότι η κατανάλωση των αυγών δεν επηρεάζει τη χοληστερίνη τού αίματος. Ο κρόκος τού αυγού περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που ωφελούν την υγεία μας. Οι κρόκοι των αυγών αποτελούν την καλύτερη πηγή λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, καροτενοειδών, που μας προστατεύουν από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η οποία είναι η πιο συχνή αιτία μη αναστρέψιμης τύφλωσης στον δυτικό κόσμο. Μπορείτε να διανοηθείτε πόσες περιπτώσεις εκφύλισης τής ωχράς κηλίδας θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, αν οι κρόκοι των αυγών δεν είχαν θεωρηθεί διατροφικός εχθρός για τόσο καιρό; Κι όμως, πολλοί αποφεύγουν τους κρόκους των αυγών, λόγω τής χοληστερίνης που περιέχουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται, ότι οι κρόκοι των αυγών είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές.

Δεν βγαίνουν βέβαια κερδισμένες μόνο οι εταιρείες τροφίμων, αλλά και οι φαρμακευτικές εταιρείες. Αφού πιστεύετε, ότι το να έχετε υψηλή χοληστερίνη στο αίμα σας είναι κάτι κακό, οι φαρμακευτικές εταιρείες σάς προσφέρουν τη λύση, τα φάρμακα μείωσης τής χοληστερίνης, από τις πωλήσεις των οποίων κερδίζουν εκατομμύρια. Οι φαρμακευτικές εταιρείες θέλουν όλοι σχεδόν οι άνθρωποι να λαμβάνουν στατίνες, οι οποίες χορηγούνται πια σε τέτοια έκταση σαν να είναι συμπληρώματα διατροφής.

Έτσι, μπορεί να καταναλώνετε ανθυγιεινές τροφές πλούσιες σε trans λιπαρά οξέα, αρκεί να είναι χαμηλές σε κορεσμένα λίπη και χοληστερίνη.

Γιατί όμως δεν σας έχουν πει ποτέ να κάνετε εξετάσεις για την Lp(a), την C-reactive protein CRP, το ινωδογόνο και την ομοκυστεΐνη, που είναι καλύτερες εξετάσεις για κίνδυνο καρδιοπάθειας;



 Συνδέουν το παστεριωμένο γάλα με την αύξηση των κρουσμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας!

Τι έδειξε μελέτη της Νευρολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ στον πληθυσμό της Κρήτης

Τη δραματική αύξηση, έχει σχεδόν εξαπλασιαστεί, της σκλήρυνσης κατά πλάκας στον πληθυσμό της Κρήτης τα τελευταία 30 χρόνια και την συσχέτισή της με την κατανάλωση παστεριωμένου εισαγόμενου αγελαδινού γάλακτος από τους πάσχοντες, αποκαλύπτει μεγάλη μελέτη της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Κρήτης που δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο διεθνές επιστημονικό περιοδικό “Neurology” και παρουσιάζεται σε επιστημονικό συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αγία Πελαγία.

Όπως είπε στην “Π” ο καθηγητής Νευρολογίας Ανδρέας Πλαϊτάκης, επικεφαλής της μελέτης, το συμπέρασμα αυτό υποστηρίζεται και από άλλες μελέτες που έχουν γίνει διεθνώς, τονίζοντας ότι υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την ασθένεια.

Η εργασία που θα παρουσιαστεί στο διεθνές συνέδριο από την διδακτορική φοιτήτρια Δήμητρα Κοτζαμάνη, αφορά σε πάνω από 600 περιστατικά σκλήρυνσης κατά πλάκας που ταυτοποιήθηκαν στον κρητικό πληθυσμό από το 1980 μέχρι το 2008 και υπογράφεται από τους Δήμητρα Κοτζαμάνη, Πάνου Θεοδώρα, Μαστοροδήμο Βασίλειο, Τσαγκουρνισάκη Μηνά, Νικολακάκη Ελένη, Σπανάκη Κλέανθη και Ανδρέα Πλαϊτάκη.

Τι αποκάλυψε η έρευνα

Η μελέτη αποκάλυψε ότι η συχνότητα της ΣΚΠ αυξήθηκε δραματικά στην Κρήτη την τελευταία τριαντακονταετία (από 1.5 περιστατικά σε 100,000 κατοίκους τον χρόνο το 1980 στα 6.0 περίπου περιστατικά ανά 100,000 ανά έτος το 2008), ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών που κατοικούσαν σε αστικά κέντρα του νησιού ή που είχαν μετακινηθεί σε νεαρή ηλικία από την ύπαιθρο στις πόλεις. Η συχνότητα της ΣΚΠ ήταν σημαντικά μικρότερη στις αγροτικές περιοχές της Κρήτης, όπου δεν υπήρξε η δραματική αύξηση στις γυναίκες που παρατηρήθηκε στα αστικά κέντρα.

Ο καθηγητής ανέφερε:

“ Μία μοναδική πρωτοτυπία της μελέτης μας σε διεθνές επίπεδο ήταν ότι συγκρίναμε τους ασθενείς με ΣΚΠ όχι μόνον με δείγμα πληθυσμού της Κρήτης παρόμοιας ηλικίας, φύλου και τόπου κατοικίας (μάρτυρες), αλλά και με την γεννεά των γονέων των ασθενών με ΣΚΠ, στην οποία η νόσος ήταν σχεδόν άγνωστη.

Η σύγκριση αυτή με τους γονείς αποκάλυψε σημαντικότατες αλλαγές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας μόνο γενιάς. Οι αλλαγές αυτές που περιλαμβάνουν τις συνθήκες διαβίωσης των γονέων (κατοικία και εργασία κατά κύριο λόγο στην ύπαιθρο, μικρό ποσοστό καπνίσματος στις μητέρες, κατανάλωση φρέσκου γάλακτος από τα κατοικίδια ζώα -κυρίως αίγας, πολυμελείς οικογένειες και τεκνοποίηση σε νεαρότερη ηλικία) συνιστούν προστατευτική επίδραση. Οι περισσότερες από αυτές τις διαφορές, αλλά σε μικρότερο βαθμό, παρατηρήθηκαν όταν οι ασθενείς με ΣΚΠ συγκρίθηκαν με την ομάδα ελέγχου (μάρτυρες), που επιλέχθηκε τυχαία από τον κρητικό πληθυσμό, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω. Έτσι, σε σύγκριση με τους μάρτυρες, οι ασθενείς με ΣΚΠ διέμειναν μικρότερο χρονικό διάστημα σε χωριά πριν από τη μετακίνησή τους στα αστικά κέντρα, οι γυναίκες ασθενείς με ΣΚΠ κάπνιζαν πολύ πιο συχνά, έπιναν αλκοόλ και έπαιρναν αντισυλληπτικά. Επίσης η κατάλωση φρέσκου γάλακτος αίγας φαίνεται ότι έπαιξε προστατευτικό ρόλο στους μάρτυρες.

Πώς το γάλα σχετίζεται με τη νόσο

Πώς όμως η πηγή του γάλακτος μπορεί να σχετίζεται με την ασθένεια;

Σε σύγκριση με το γάλα από βοοειδή, η σύνθεση πρωτεΐνης του αιγοπρόβειου γάλακτος προσομοιάζει περισσότερο με εκείνη του ανθρωπίνου γάλακτος. Επίσης προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι η σύνθεση πρωτεΐνης του αιγοπρόβειου γάλακτος είναι διαφορετική από εκείνη του αγελαδινού γάλακτος και ότι η παστερίωση του τελευταίου αυξάνει την πιθανότητα ενεργοποίησης του ανοσοποητικού συστήματος. Επιπλέον, το φρέσκο γάλα, εν σχέσει με το παστεριωμένο, τροποποιεί τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου, ενώ είναι γνωστό ότι τα βακτήρια της εντερικής χλωρίδας περιέχουν πρωτεΐνες που προσομοιάζουν με αυτές της μυελίνης του νευρικού συστήματος του ανθρώπου και ως εκ τούτου μπορεί να ευαισθητοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα για να προσβάλλει το νευρικό. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται μοριακή μιμική και είναι γνωστό ότι αποτελεί μηχανισμό που έχει ενοχοποιηθεί στην πρόκληση αυτοάνοσων νοσημάτων, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μπορεί να αναγνωρίσει δικά του συστατικά ως ξένα (λόγω ομοιότητας) και να κινητοποιηθεί ώστε να τα καταστρέψει.

Οι παρατηρήσεις αυτές ενισχύονται από δεδομένα που δείχνουν ότι η κατανάλωση του αγελαδινού γάλακτος είναι σχετικά υψηλή στις βιομηχανικές χώρες και ότι υπάρχει σημαντική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης αγελαδινού γάλακτος και της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Πάνω από το 90% των ασθενών έπιναν εισαγόμενο αγελαδινό γάλα

Η μελέτη έδειξε ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες των ασθενών με ΣΚΠ έπιναν σχεδόν αποκλειστικά γάλα της αίγας, ενώ περίπου 50% των παιδιών τους (δηλαδή οι γονείς των ασθενών με ΣΚΠ) έπιναν γάλα της αίγας. Αντίθετα, για πάνω από 90% των ασθενών με ΣΚΠ, η πηγή του γάλακτος ήταν το παστεριωμένο εισαγόμενο βόειο γάλα (μόνο το 2-5% έπιναν το τοπικό γάλα κατα την εκδήλωση της νόσου).

Ο κ. Πλαϊτάκης μιλώντας στην “Π” υπογράμμισε:

“Πιστεύουμε ότι η παρατήρηση μας, ότι η μετάβαση από το φρέσκο γάλα της αίγας στο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, σχετίζεται με την αύξηση της ΣΚΠ στην Κρήτη, είναι πολύ σημαντική για να αποτελέσει αφετηρία για νέες ερευνητικές προσπάθειες, όπως τονίζεται στα highlights του NEUROLOGY, το οποίο επέλεξε να προβάλει την εργασία μας ανάμεσα στις πιο σημαντικές εργασίες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό”.

Η μελέτη διήρκησε 4 χρόνια και υποστηρίχθηκε από τον Σύνδεσμο Υποστήριξης της Νευρολογικής Κλινικής “ΕΥ ΖΕΙΝ”. http://www.patris.gr/articles/223557

Έϊ, γενίτσαροι!
Στους πίνακες ανεργίας μάς θεωρείτε ένα ανώνυμο ποσοστό.
Στην περικοπή των μισθών μάς θεωρείτε ανώνυμους.
Στην ακρίβεια είμαστε ανώνυμοι αποδέκτες.
Στις θυσίες που μας ζητάτε να κάνουμε είμαστε ανώνυμοι μάρτυρες.
Στην άνιση κατανομή του πλούτου είμαστε η ανώνυμη μεριά που πάντα χάνει.
Στη καταπάτηση της ζωής μας από τα κοράκια της εξουσίας είμαστε τα ανώνυμα κεφάλι απου πατάει η μπότα.
Στο παιχνίδι εξουσίας-κέρδους γενικότερα είμαστε οι ανώνυμοι που κοροϊδεύετε ασύστολα.
Δεν ενδιαφερθάκατε ποτέ να μάθετε το όνομά μας  ούτε αν ζούμε ή αν πεθαίνουμε.
Μόλις λοιπόν γράφουμε σε ένα ιστολόγιο, γιατί θα πρέπει να σας συστηθούμε;
Η ανώνυμη δυστυχία μας, σας αφήνει παγερά αδιάφορους.
Και τσιρίζετε ότι η ανώνυμη διαμαρτυρία μας "είναι αδίκημα";;;


Ο 'πολυπολιτισμός', η πολυβαρβαρότητα και η(οι) Κάφρα(οι)...

24η Απριλίου 1915: Η Γενοκτονία των Αρμενίων, από την προμελέτη στη διάπραξη...

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: «Ο Κεμάλ Ατατούρκ δε γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη!»

ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΓΑΛΙΣΑ!
«Γκρεμίστε το άβατον-
φορολογήστε τις Τράπεζες»!
Απαιτούν από τους G20, 1.000 κορυφαίοι ειδικοί από 53 χώρες.
 Unions, industry abandon Labor's carbon tax.
Το ξεκλήρισμα των εγκλωβισμένων Από τις 20.000 Ε/κ τον Σεπτέμβρη του 1974 στα κατεχόμενα απέμειναν μόνο 338.

Ας γίνει εθνικό τραγούδι ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

To χυδαίο παρακράτος τραπεζιτών, μηντιαρχών και εξουσίας.

Αν και υπεθερμασμένος...:

Λος Αντζελες
Ο ηθοποιός-θρύλος του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ ένωσε τη φωνή του με εκείνες όλων όσοι αντιτίθενται στο σχέδιο να λειτουργήσει ένα τεράστιο ορυχείο χρυσού δίπλα στο μεγαλύτερο βιότοπο για τους σολομούς στην Αλάσκα.

Ο ηθοποιός δημοσίευσε μια ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώριση στην εφημερίδα New York Times και έγραψε ένα άρθρο το οποίο δημοσίευσε ο ιστότοπος Huffington Post την Πέμπτη, προειδοποιώντας ότι απειλείται μια «περιβαλλοντική τραγωδία» στην περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως για να λειτουργήσει το Pebble Mine.

Ο Ρέντφορντ επισήμανε ότι η διεθνής κοινοπραξία, των οποίων ηγούνται οι εταιρίες Rio Tinto και Anglo-American, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα τεράστιο μεταλλωρυχείο στην παρθένα περιοχή Μπρίστολ Μπέι για να εξορύξει χρυσό και χαλκό. Από το ορυχείο, που σχεδιάζεται να ανοίξει σε μια σεισμογενή περιοχή, αναμένεται να βγαίνουν επίσης 10 δισεκατομμύρια τόνοι απόβλητα που θα συγκρατούνται από χωμάτινα φράγματα.

Ο Ρέντφορντ κάλεσε τους πολίτες να κινητοποιηθούν για να πείσουν τις δύο εταιρίες να ακυρώσουν το σχέδιο, που αποκάλεσε «καταστροφή εν τω γεννάσθαι».

Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά από το άγχος.

Ο ΥΠΝΟΣ των ΠΑΙΔΙΩΝ.

ΑΠΟΡΙΕΣ για τον κρατικό δόλο στην Κερατέα.


Ο ΥΠΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.


Αν δε μας βρίσκετε στο afovia1.blogspot.com, πηγαίνετε εδώ: afovia1.wordpress.com.

ΝΕΑ φυλλάδια για τους τρομοεμβολιασμούς και την επόμενη, ηφαιστειογενή παγετώδη περίοδο.

  http://denplirono.wordpress.com. παιδομάζωμα: terror pediatrics.
Οι καταρρακτώδεις βροχές οφείλονται σε πολικούς, ΠΑΓΩΜΕΝΟΥΣ ανέμους, που κατεβάζουν απότομα  υδρατμούς από την ατμόσφαιρα.
Οι παγετώδεις περίοδοι ξεκινάνε ως εξής:
μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις αυξάνουν νεφοκάλυψη-χιονοπτώσεις-χιονοκάλυψη, αυξάνεται η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός, η θερμοκρασία πέφτει κι άλλο, ενώ επεκτείνεται η παγοκάλυψη...


Soot causing glacial melt can be tested in Antarctica and other glaciers to melt ice, so diminish the sunlight reflecting surfaces, phenomenon that drive to ice ages, after big snowfalls that follow great volcanic eruptions.
Η καπνιά γνωρίζουμε ότι λιώνει τον πάγο, οπότε μπορεί να δοκιμαστεί στην Ανταρκτική και άλλους παγετώνες, ώστε να μειώσει τις επιφάνειες που αντανακλούν το ηλιακό φως και έτσι οδηγούν σε παγετώδεις περιόδους, ύστερα από μεγάλη χιονοκάλυψη που ακολουθεί μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις.

Δεν είναι άραγε προτιμότερο να προσπαθήσουμε να πείσουμε για τη σταδιακή απομάκρυνση από παραλιακές περιοχές (αν πετύχουν οι δοκιμές και αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά η στάθμη της θάλασσας), παρά να ξεκινήσει παγκόσμιος κανιβαλισμός άμα ξεσπάσει απότομα νέα παγετώδης;;;

 Το ευρώ δημιούργησε πλεονάσματα για τη Γερμανία και ελλείμματα για την περιφέρεια. Αδυνατώντας να ανταγωνιστεί επιτυχώς, η περιφέρεια επιδόθηκε σε κατανάλωση και κερδοσκοπία ακινήτων. Το αποτέλεσμα ήταν η γιγάντωση κυρίως του ιδιωτικού και λιγότερο του δημόσιου χρέους, το οποίο τώρα τη συντρίβει. Η λύση που προκρίνει η Ευρωζώνη είναι η λιτότητα και η περαιτέρω φιλελευθεροποίηση. Πρόκειται για τραγική επιλογή που οδηγεί σε στασιμότητα και υψηλή ανεργία. Η έξοδος από το ευρώ θα κόψει τον γόρδιο δεσμό. Δεν αποτελεί λύση από μόνη της, βεβαίως. Απαιτείται ευρύτερο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία επί των τραπεζών, καθώς και έλεγχο επί των κεφαλαιακών ροών. Θα χρειαστεί επίσης βιομηχανική πολιτική και εκ βάθρων αναδιάρθρωση του κράτους.
Η ριζοσπαστική λύση είναι απολύτως εφικτή
- Είναι δυνατόν μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα να πραγματοποιήσει μόνη της τόσο ριζοσπαστικές αλλαγές, χωρίς ευρύτερη στήριξη από μια ομάδα ισχυρών κρατών;
- Η Ελλάδα δεν είναι τόσο αδύναμη όσο υπονοείτε. Επειδή πολλά λέγονται περί Αργεντινής, που είναι «μεγάλη χώρα», θα ήθελα να τονίσω ότι η ελληνική οικονομία είναι και μεγαλύτερη και ισχυρότερη. Η δυνατότητα ριζοσπαστικής λύσης στην Ελλάδα είναι απολύτως εφικτή. Η πραγματική δυσκολία έγκειται στις κοινωνικές δυνάμεις που καθορίζουν την αντιμετώπιση της κρίσης. Μια συμμαχία τραπεζών και άλλων δανειστών κατόρθωσε να επιβάλει την άποψη ότι το συμφέρον τους είναι ταυτόσημο με το συμφέρον της χώρας. Κατάφεραν να τρομοκρατήσουν επαγγελματίες και μισθωτούς πως θα χάσουν τις αποταμιεύσεις τους αν υπάρξει αναδιαπραγμάτευση και έξοδος από το ευρώ. Η σχέση τους με τους ξένους δανειστές είναι γενικά συνεργατική. Ως τώρα έχουν καταφέρει να μετακυλίσουν το κόστος της κρίσης στους φορολογούμενους και τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα. Ούτε καν στοιχειώδη φορολογική αναδιάρθρωση δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι η κοινωνική αλλαγή στο εσωτερικό και όχι οι συμμαχίες στο εξωτερικό. Αν υπάρξει αυτή, η Ελλάδα θα βρει στήριξη και στην περιφέρεια και στο κέντρο.

Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται αργά το βράδυ, έχουν διαταραγμένο ύπνο, και έχουν 48% μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή να πεθάνουν από αυτήν, καθώς και 15% μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό ή να πεθάνουν από αυτό.
Ο Καπούτσιο χαρακτήρισε «ωρολογιακή βόμβα» το να κοιμάται κανείς αργά. Γι' αυτό, όπως είπε, πρέπει κανείς να δράσει άμεσα, ώστε να προστατεύσει την υγεία του, κυρίως μεταβάλλοντας την ισορροπία εργασίας/λοιπής ζωής του.
Η χρόνια έλλειψη ύπνου παράγει ορμόνες και άλλες χημικές ουσίες στον οργανισμό, που αυξάνουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση διαταραχών υγείας, όπως η αύξηση της πίεσης του αίματος, της χοληστερίνης, του διαβήτη και της παχυσαρκίας, σύμφωνα με την Μίλερ.
 http://www.i-reportergr.com/2011/02/blog-post_9562.html 


ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ = λιγότερος φόβος = περισσότερη ασφάλεια για ΟΛΟΥΣ!
"Το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας είναι τα βασανιστήρια και ο ακρωτηριασμός των παιδιών [βλ. περιτομή κ.ά τρομοκρατήσεις...]. Η κακοποίηση και η παραμέληση των παιδιών, ιδιαίτερα στις ακραίες μορφές της, αποτελεί μια μορφή βασανιστηρίων και ακρωτηριασμού":
dr James Prescott, Ph.D.
Developmental Neuropsychologist, Cross-Cultural Psychologist
.Χάιντι




ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ = λιγότερος φόβος = περισσότερη ασφάλεια για ΟΛΟΥΣ!



 ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ "μεγάλοι" ΜΟΝΟ σε όσους είναι ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ. ΑΣ ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ!
ΓΙΑΤΙ ανανούριστοι μοναρχικοί βορειοευρωπαίοι και αφροασιάτες θέλουν να αλληλοσκοτωθούν στη  Ν. Ευρώπη; Γιατί οι μεν ΤΡΕΜΟΥΝ τη νέα μικρή παγετώδη περίοδο που άρχισε, ενώ οι δεύτεροι την ξηρασία που αυτή προκαλεί, λόγω σταδιακής ψύξης των ωκεανών, στις ήδη μανιακά αποδασωμένες-ευάλωτες για τον γεωργικό υπερπληθυσμό των Κάιν-Άβελ περιοχές τους...


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ- ΑΔΙΑΦΟΡΗ πάντως για αποκέντρωση-αυτάρκεια...) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά τις περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων και τους συστήνει:
  • Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
  • Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις περιοχές όπου έχουν αναγγελθεί έντονα καιρικά φαινόμενα.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητό τους.
  • Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
Να μην ακολουθήσουμε τους μοναρχικούς εγωμανείς που μας τραβάνε στο γκρεμό τους! - η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ, η ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ και η επαρκής ξεκούραση είναι θεραπευτική!
ΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ η απάντηση στην αυξανόμενη εγκληματικότητα.
Για όσους έχουν αργή σύνδεση, ενημερώσεις εδώ.
ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ = λιγότερος φόβος = περισσότερη ασφάλεια για ΟΛΟΥΣ! 
Για νέους αναγνώστες:
ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ = λιγότερος φόβος = περισσότερη ασφάλεια για ΟΛΟΥΣ!

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ περίληψη για Γαλαξία-σεισμούς-ηφαιστειακούς χειμώνες-ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ: εδώ ! ΚΑΙ περίληψη ειδικά για τους επερχόμενους ηφαιστειακούς χειμώνες.
Το ΝΕΟ ταινιάκι για τους ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ: ΕΔΩ. ΣΟΣ: Είχε ΔΙΚΙΟ ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ: Γαλαξιακοί ΚΑΙ οι σεισμοί!

Οι μοναρχικοί τοκογλύφοι ΤΡΕΜΟΥΝ τους λαούς και οι λαοί, όχι για πολύ ακόμα, τούς ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΥΣ τοκογλύφους!...
"Αυτή η πατρίδα δε λευτερώθηκε με παραμύθια, λευτερώθηκε με άρματα και θυσίες!" - Μακρυγιάννης.
ΑΥΤΑΡΚΗΣ αιγοτροφία-ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑ το 1821, κόντρα στους ΑΠΟΔΑΣΩΤΕΣ Κάιν-Άβελ-τοκογλύφους.

Για το ...2012: ΕΔΩ, ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ! Οι εγωμανείς λογαριάζουν ΧΩΡΙΣ τα ηφαίστεια!...εδώ. Οι επόμενοι παγετώνες θα αφανίσουν την αλαζονεία. Αφού οι υπερθερμασμένοι ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ οικοφασίστες Γκόρηδες δε νοιάζονται για διεθνή εκεχειρία-αποκέντρωση-ανθεκτική αυτάρκη αιγοτροφία: τελευταίο βίντεο -



Ως πότε θα ανεχόμαστε τους εγωμανείς;
ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο που τους χρειάζεται!

Οι απαραίτητες στις αντιξοότητες, ΑΝΕΞΟΔΕΣ και ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΕΣ συνήθειες των ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ.

Στο μεταξύ, πάνω στον παγκόσμιο Τιτανικό των αλληλομισούμενων εγωμανών, χωρίς διαφάνεια, αυτάρκεια, γενικευμένες αναδασώσεις,
ΔΕ μας λένε ότι ως και η Σ. Αραβία ψάχνει για πετρέλαιο ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ, ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΑ και ΑΣΥΜΦΟΡΑ στη θάλασσα, και ότι  από τα ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ, εναπομείναντα αποθέματα πετρελαίου, και αφού για κάθε ΕΝΑ βαρέλι που φτάνει στην κατανάλωση, ξοδεύονται τουλάχιστον άλλα ΠΕΝΤΕ-ΕΞΙ βαρέλια για άντληση-καθαρισμό-μεταφορά ...), άρα ΟΥΤΕ το ΕΝΑ ΠΕΜΠΤΟ δεν πρόκειται να "αξιοποιηθεί"..., ενώ ΗΔΗ έχει αναγγελθεί ο επερχόμενος άγνωστης έντασης ηφαιστειακός χειμώνας, όπου, όταν καταστρέφονται οι μανιακά αποδασωμένοι κάμποι, μόνο οι επιτηρούμενες στα δάση-βιοτόπους τους κατσίκες μπορούν να βοηθήσουν.
Για τις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ για πολλοστή συνεχή χρονιά και στα 2 ημισφαίρια -
http://gr.snow-forecast.com/maps/dynamic/globalrot - Επιλέξτε Χάρτη Καιρού Βάσης: Accumulated Snowfall.
Περιμένουμε Π'ΟΤΕ θα γίνει διαδήλωση για αποκέντρωση-αυτάρκεια-αποθέματα, ενόψει των μεγάλων κρύων που ανήγγειλαν ΝΑΣΑ-CERN και ΗΔΗ αναγγελθέντα ΠΙΘΑΝΟΥ πολυετή ηφαιστειακού χειμώνα!...
AYPIO
2-3 ευρώ το λίτρο βενζίνη. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΛΙΘΙΝΑ εργαλεία;
  


Το 1915 ο Dr. Herny Dwight Chapin ανέφερε πως στην Αμερική παιδιά με επαρκή διατροφή και καθαριότητα πέθαιναν: ένα στα δύο σε ηλικία κάτω των δύο ετών. Η θνησιμότητα έφθανε το 100%. Κάτι που έλειπε από αυτά τα παιδιά ήταν το χάδι, πέθαιναν από την έλλειψη αγγίγματος. Τα παιδιά των ανθρώπων έχουν μεγάλη ανάγκη από στοργή, αγάπη και φροντίδα για να επιβιώσουν.
Εξίσου σημαντικό για την επιβίωση των μωρών είναι η ευεξία. Ένα μωρό γεννιέται με ισχυρή την ανάγκη να το κρατούν. Όλος ο εαυτός του, ολόκληρη η ύπαρξή του παρακαλεί για την αγκαλιά. Αυτό το κράτημα και το άγγιγμα είναι αυτό που του δίνει την αίσθηση πως ο κόσμος είναι ένας τόπος ασφαλής, όπου αυτό αξίζει τον κόπο και μπορεί να τον εμπιστεύεται. Τα μωρά έχουν την ανάγκη ν’ αγγίζουν την επιδερμίδα. Μια κουβέρτα ή ένα αρκουδάκι δεν είναι επαρκή υποκατάστατα. Τα μωρά χρειάζονται συνεχή επαφή, είναι ζωτικής σημασίας γι’ αυτά.
Δεν κακομαθαίνει ένα μωρό, όπως συνηθίζουν να λένε οι προβληματικοί, με την αγκαλιά, αλλά στην πραγματικότητα όσο περισσότερο κρατάμε το μωρό τόσο το καλύτερο. Η καθηγήτρια της Ψυχολογίας Mary D. Salter Ainsworth, Ph.D. στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια ηγήθηκε μελέτης με 26 μωρά και τις μητέρες τους.
Ύστερα από μελέτες ενός χρόνου, ανακάλυψε πως τα μωρά που τα άγγιζαν οι μητέρες τους έκλαιγαν ελάχιστα, ακόμη και όταν έμεναν μόνα τους. Δεν υπάρχει κάτι τόσο ωφέλιμο για τα παιδιά, εκτός από το άγγιγμα. Τα μωρά- για να γίνουν στοργικοί, περιποιητικοί και ικανοί ν’ αγαπήσουν ενήλικες- χρειάζονται άφθονη εμπειρία αφοσιωμένου αγγίγματος και τρυφερής αγκαλιάς. Αυτό το άγγιγμα, όχι μόνον τους εξασφαλίζει την επιβίωση, αλλά τους δίνει και την αίσθηση πως είναι αξιαγάπητα και άξια να τα περιποιούνται. Aν τα μωρά γευτούν την αγάπη, είναι ικανά να δώσουν και αγάπη. Από ανάλογες παρατηρήσεις ΧΙΛΙΑΔΩΝ ετών, έβγαλαν εδώ τη διαγνωστική-παραπεμπτική λέξη "ανανούριστοι".

ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ = λιγότερος φόβος = περισσότερη ασφάλεια για ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι ανανούριστοι μπορεί να συνέρθουν αν ασκηθούν στην καλή ξεκούραση και την αλληλοβοήθεια:
http://klimatika.blogspot.com/2007/07/30.html.