4η ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην ΗΛΕΙΑ (γιατί εμείς δεν ξεχνάμε)

[Για τους νέους αναγνώστες, εισαγωγή εδώ. Χωρίς μποϊκοτάζ κατά των υπερπληθυσμιακών κλικών, η ανθρωπότητα θα καταλήξει από κανιβαλισμό.]
Παράλληλα με τις αναρτήσεις,
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ: ΕΔΩ.

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΦΙΛΥΡΑ» μετά τις τρεις επιτυχείς αποστολές που πραγματοποίησε ήδη, με τη συνεργασία πολλών φορέων, συνεχίζει το έργο του για την ανακούφιση των πληγέντων στην Ηλεία και για μια ακόμη φορά συσπειρώνει σχολεία και φορείς που επιθυμούν εθελοντικά να βοηθήσουν και να στηρίξουν ψυχολογικά τους μαθητές .

΄Ηδη τα Δημοτικά σχολεία : Κυψέλης - 1ο και 2ο Αίγινας, 1ο Δημ. Νάξου, 7ο Δημ. Αθηνών, ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, το εργαστήρι ανάπτυξης κοινωνικών και πολιτιστικών θεμάτων «ΑΡΕΤΗ», οργανώσεις της Ηράκλειας Ενωσης Αττικής, εθελοντές από το Διεθνές Κέντρο Ελλ. και Μεσογειακών σπουδών, ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολλοί άλλοι σύλλογοι συμμετέχουν στην Ομάδα πρωτοβουλίας για την έμπρακτη συμπαράσταση που ξεκίνησε τις αποστολές τον Οκτώβριο 2007.

Στην πρωτοβουλία αυτή μπορούν να λάβουν μέρος σύλλογοι και πολίτες συγκεντρώνοντας βιβλία που έχουν διαβάσει και θέλουν να προσφέρουν για να διαβαστούν και από άλλα παιδιά, παιχνίδια και μουσικά όργανα.

Η 4η αποστολή θα πραγματοποιηθεί 28 και 29 Mαρτίου με παράδοση των βιβλίων σε σχολείο της Ζαχάρως και των μουσικών οργάνων στο Γυμνάσιο του Γούμερου . Οσοι ενδιαφέρονται πέραν της προσφοράς να συμμετέχουν και στη διήμερη αποστολή παρακαλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον για να ενημερωθούν με το πρόγραμμα της αποστολής εγκαίρως. (Το πρόγραμμα ακολουθεί στο τέλος).

Σας ενημερώνουμε ότι οι φορείς που θα συμμετέχουν και οι εκδοτικοί οίκοι που θα προσφέρουν βιβλία θα λάβουν πρακτικό παράδοσης των βιβλίων από τα σχολεία της περιοχής που θα διατεθούν.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή για τη προσφορά χαράς στους μαθητές στο ιμέιλ: filyra.culture@gmail.gr και στα τηλ. Μαρία Χατζή 210 9626605 και Αντιγόνη 210 9618314.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 και ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

4η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Εμψυχώνουμε τους ανθρώπους , βοηθάμε στην αναβλάστηση της γης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο: 8.00 π.μ. Αναχώρηση (Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ Πανεπιστημίου 52) ΑΦΙΞΗ στην Ολυμπία. Επίσκεψη στο Μουσείο και περιήγηση στην πανέμορφη λίμνη Καϊάφα. (Ζαχάρω).

Επιστροφή στην Ολυμπία. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Κυριακή:9.30 Αναχώρηση από Ολυμπία για το πανέμορφο χωριό Γούμερο με την πανοραμική θέα όλης της περιοχής. Συνάντηση με τους παράγοντες, τους κατοίκους και τους μαθητές του χωριού.

Μεταφορά μηνύματος αγάπης και συμπαράστασης από τους μαθητές της Αίγινας. Δρώμενα με τους μαθητές των σχολείων. Πλάσιμο σβόλων με σπόρους. Τραγούδια και παραδοσιακοί Χοροί. Επίδοση προσφερθέντων βιβλίων, παιχνιδιών και μουσικών οργάνων.

Συμβολή στην αναβλάστηση της περιοχής με τη μέθοδο σποράς με σβόλους. (Την ομάδα μας συνοδεύουν αμερικανοί φοιτητές εθελοντές )

Αναχώρηση μέσα από το πανέμορφο δρυοδάσος της Κάπελης. Γεύμα σε γραφικό χωριό. Επιστροφή στην Αθήνα 9.00μ.μ

Το πρόγραμμα πέρα από το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον έχει βαθύτατο κοινωνικό χαρακτήρα γιατί είναι μια ένδειξη αλληλεγγύης προς τις πληγείσες περιοχές.

Η συμμετοχή είναι 70.00 Ευρώ το άτομο (για τους νέους μέχρι 30 ετών 60.00 Ευ) και περιλαμβάνει: Μεταφορές, διανυκτέρευση, πρωϊνό και την είσοδο στο Μουσείο.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλέφωνα: Μαρία Χατζή 210-9626605, 6944737831 και Αντιγόνη τηλ. 210-9618314 μέχρι 24 Μαρτίου με προκαταβολή στο λογαριασμό τής ΦΙΛΥΡΑΣ: GR28 0120 3390 0000 0008 6541 220 (θα ληφθεί υπ΄όψη η σειρά προτεραιότητας).

Διοργάνωση: Πολιτιστικό Κέντρο ΦΙΛΥΡΑ

Για τις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ για πολλοστό συνεχές εξάμηνο και στα 2 ημισφαίρια:

http://gr.snow-forecast.com/maps/dynamic/globalrot -Επιλέξτε Χάρτη Καιρού Βάσης: Accumulated Snowfall

Περιμένουμε ΠΟΤΕ θα γίνει διαδήλωση για αποκέντρωση-αυτάρκεια-αποθέματα, ενόψει των μεγάλων κρύων που ανήγγειλαν ΝΑΣΑ-CERN και ενδεχόμενου πολυετή ηφαιστειακού χειμώνα!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι ανανούριστοι μπορεί να συνέρθουν αν ασκηθούν στην καλή ξεκούραση και την αλληλοβοήθεια:
http://klimatika.blogspot.com/2007/07/30.html.