Αλουμίνιο - αλτσχάιμερ και καρκινογόνα πλαστικά

[Για τους νέους αναγνώστες, εισαγωγή εδώ. Χωρίς μποϊκοτάζ κατά των υπερπληθυσμιακών κλικών, η ανθρωπότητα θα καταλήξει από κανιβαλισμό.]

Παράλληλα με τις αναρτήσεις, ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ: ΕΔΩ.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Ψηφιοθήκη

Μελέτη επίδρασης μεταλλοτοξινών στις νευροεκφυλιστικές διαδικασίες

με έμφαση στη νόσο Alzheimer 4-1-2009

Τα τελευταία χρόνια το αργίλιο (Al(III)) έχει συνδεθεί με ένα μεγάλο αριθμό φυσιολογικών διαταραχών του ανθρώπινου οργανισμού και ειδικότερα με την εμφάνιση ασθενειών στο νευρικό σύστημα, όπως η νόσος Alzheimer, η μικροκυτική αναιμία, η νόσος του Pick κ.ά. Η ανάδειξή του Al(III) σε περιβαλλοντική νευρομεταλλοτοξίνη αποδεικνύεται από α) τον ενισχυόμενο συσχετισμό με την ολοένα και αυξανόμενη βιοδιαθεσιμότητά του σε ζωντανούς οργανισμούς λόγω οξίνισης του περιβάλλοντος, και β) τη μεταβολική του εμπλοκή σε μη αντιστρεπτές βιοχημικές διεργασίες που οδηγούν στη νευροεκφύλιση.

Για την υλοποίηση της παρούσας μελέτης, ήταν απαραίτητο να επιδιωχθεί και επιτευχθεί η σύνθεση και απομόνωση διακριτών διαλυτών συμπλόκων μορφών του αργιλίου προς περαιτέρω χρήση τους σε βιολογικό επίπεδο.

α) η χημεία της κάθε μορφής του αργιλίου ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την τοξικότητα του μεταλλοϊόντος, την απώλεια νευρωνικής συναπτογένεσης και νευροεκφύλισης, β) ο βαθμός τοξικότητας του μεταλλοϊόντος Al(III) και η οξύτητα των βιοτοξικών συμπτωμάτων στα ιπποκαμπιαία κύτταρα φαίνεται να καθορίζονται από το ligand και τη χημεία συναρμογής με το μεταλλοϊόν, γ) η συμβολή των πειραματικών συνθηκών (θρεπτικών μέσων, pH, δόση, χρονική έκθεση) ήταν αισθητή στη μεγάλη διαφοροποίηση της νευροτοξικής δράσης του μεταλλοϊόντος, δ) παρατηρήθηκαν εκτεταμένες αλλοιώσεις των νευρώνων από το μεταλλοϊόν σε αντίθεση με τα γλοιαδικά κύτταρα, τα οποία δείχνουν μειωμένη ευαισθησία στη μεταλλοτοξίνη, ε) το β-αμυλοειδές πεπτίδιο και οι καλά χαρακτηρισμένες μορφές Al(ΙΙΙ) αλληλεπιδρούν. http://invenio.lib.auth.gr/record/114104


Ένα - ένα αποκαλύπτονται τα καρκινογόνα πλαστικά

Η διαβόητη «δισφαινόλη Α», ένα χημικό που χρησιμοποιείται σε πλαστικά μπουκάλια, δοχεία τροφίμων και κονσέρβες, όντως σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας όπως είχαν δείξει και προηγούμενες μελέτες, επιβεβαιώνει νέα έρευνα στις ΗΠΑ.

Παλαιότερες εκτιμήσεις είχαν ενοχοποιήσει τη δισφαινόλη Α (BPA) και με ορμονικές διαταραχές, σεξουαλικά προβλήματα στους άνδρες και εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη.

Έπειτα από τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων, οι Αρχές της ΕΕ, της Βρετανίας, των ΗΠΑ και του Καναδά επανεξετάζουν τώρα την ασφάλεια της χημικής ουσίας, της οποίας η παγκόσμια παραγωγή υπερβαίνει τους 2,2 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

H BPA ανιχνεύεται σήμερα στο αίμα του 90% των πολιτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η δισφαινόλη Α χρησιμοποιείται στην παραγωγή πολλών πλαστικών, όπως το PVC και τα άθραυστα πλαστικά από τα οποία κατασκευάζονται δοχεία τροφίμων και μπιμπερό, καθώς και σε εσωτερικές επιστρώσεις σε κονσέρβες. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1094294&lngDtrID=252

Ο Δήμος του Παρισιού αποφάσισε να αντικαταστήσει και να στείλει για ανακύκλωση 28.000 μπιμπερό που χρησιμοποιούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του, λόγω των ανησυχιών για τους κινδύνους από την τοξική ουσία διφαινόλη Α (BPA).

Προτιμάτε ΓΥΑΛΙΝΕΣ και ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΕΣ συσκευασίες!

Με την ευκαιρία:

Για τις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ για πολλοστό συνεχές εξάμηνο ΚΑΙ στα 2 ημισφαίρια:
http://gr.snow-forecast.com/maps/dynamic/globalrot - Επιλέξτε Χάρτη Καιρού Βάσης: Accumulated Snowfall.
Περιμένουμε ΠΟΤΕ θα γίνει διαδήλωση για αποκέντρωση-αυτάρκεια-αποθέματα, ενόψει των μεγάλων κρύων που ανήγγειλαν ΝΑΣΑ-CERN και ενδεχόμενου πολυετή ηφαιστειακού χειμώνα!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι ανανούριστοι μπορεί να συνέρθουν αν ασκηθούν στην καλή ξεκούραση και την αλληλοβοήθεια:
http://klimatika.blogspot.com/2007/07/30.html.